Σύμφωνα με το νέο σχέδιο δράσης « Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών» του Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού που εξήγγειλε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την ενίσχυση της απασχόλησης των Νέων, προβλέπεται:

  1. 5μηνη επιδοτούμενη απασχόληση για νέους μέχρι 29 ετών, απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ, υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  2. Ιατροφαρμακευτική και επιπλέον ασφαλιστική κάλυψη αυτών, έναντι κινδύνου, ατυχήματος καθ όλη τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης

Το Κ.Ε.Κ. ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ, πιστοποίημενος πάροχος κατάρτισης με μακρά παρουσία στο χώρο της επαγγελματικής κατάρτισης θα οργανώσει στο πλαίσιο της ως άνω πρόσκλησης  προγράμματα κατάρτισης ( θεωρία και πρακτική) και θα αναλάβει τον συντονισμό και την παρακολούθηση της υλοποίησης της πρακτικής άσκησης στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Η γενική αρχή του προγράμματος είναι ότι ο δικαιούχος άνεργος αφού εκπαιδευτεί σε πιστοποιημένο ΚΕΚ , θα προσφέρει εργασία σε εταιρείες με τη μορφή πρακτικής άσκησης, χωρίς καμία επιβάρυνση για την εταιρεία .

Συγκεκριμένα η πρακτική άσκηση ( on the job training) η οποία θα υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης θα υλοποιηθεί σε διάστημα 5 μηνών ( 5 ώρες ημερησίως για 5 μήνες , εκτός Κυριακής).

Απευθυνόμαστε σε σας ζητώντας να συμμετέχετε στο πρόγραμμα ως συνεργαζόμενη επιχείρηση. Επίσης θα θέλαμε να μας προσδιορίσετε τις ανάγκες σας σε αριθμό ατόμων , ειδικότητα εργασίας , επιθυμητό επίπεδο εκπαίδευσης ανέργου ώστε να οργανώσουμε τα τμήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο αριθμός των ανέργων που μπορούν να τοποθετηθούν στην επιχειρήση σας προσδιορίζεται από την πρόσκληση της δράσης και είναι :

 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ

0-3

1 άτομο

4 και άνω

Ίσος με το 30% του Αριθμού των Απασχολουμένων

 

Τέλος διευκρινίζουμε ότι ουδεμία υποχρέωση έχει η επιχείρηση έναντι του ανάργου – καταρτιζόμενου. Ο άνεργος θα λάβει επιταγή κατάρτισης από τον ΟΑΕΔ για τη συμμετοχή του στη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση. Το κόστος δε των ασφαλιστικών εισφορών κατά την περίοδο της εκπαίδευσης θα το αναλάβει το Κ.Ε.Κ. ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ.

Επίσης σας γνωρίζουμε ότι σε περίπτωση που επιθυμείτε να προσλάβετε κάποιον ή κάποιους από τους ασκούμενους αυτούς μετά τη λήξη της - δωρεάν για την εταιρεία σας - 5μηνης πρακτικής τους,  θα δικαιούσθε  επιδότηση όλων των εργοδοτικών εισφορών αυτών, για διάστημα ενός έτους.

Τέλος να επισημάνουμε ότι οι συμμετέχουσες στο πρόγραμμα επιχειρήσεις δεν επιτρέπεται να προβούν σε καμία μείωση προσωπικού κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του προγράμματος.

Τα προγράμματα  αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα Ιουνίου.

Για περισσότερες πληροφορίες είμαστε στις διάθεση σας.

ΚΕΚ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ

ΛΑΓΥΝΑ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

Τηλ:2554061461