ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ 18 ΕΩΣ 24 ΕΤΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ

 

 

 


Το ΚΕΚ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ σας ενημερώνει για τη νέα επιδοτούμενη δράση «Επιταγή εισόδου για ανέργους νέους ΗΛΙΚΙΑΣ από 18 ΕΩΣ 24 ΕΤΩΝ σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας»που προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ), παρέχοντας σε άνεργους νέους ηλικίας από 18 έως 24 ετών, υπηρεσίες επαγγελματικής κατάρτισης και εργασιακής εμπειρίας. 

 Η δράση ΑΦΟΡΑ 12.000 άνεργους νέους ηλικίας από 18 μέχρι 24 ετών, εκ των οποίων:

·        3.000 θα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ-ΤΕΙ

·        9.000 θα είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

·        Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών για τους αποφοίτους ΑΕΙ – ΤΕΙ & 120 ωρών για τους αποφοίτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,

·        Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, συνολικής διάρκειας 420 ωρών για τους αποφοίτους ΑΕΙ – ΤΕΙ και 380 ωρών για τους αποφοίτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η οποία θα υλοποιηθεί σε διάστημα  που δε θα υπερβαίνει τους 6 μήνες

·        Yπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των καταρτιζομένων από τον πάροχο κατάρτισης, πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης.

·        Τρεις φάσεις πληρωμών των ωφελουμένων (1η με την ολοκλήρωση της θεωρητικής κατάρτισης – 2η με την ολοκλήρωση 200 ωρών πρακτικής άσκησης και 3η με την ολοκλήρωση 250 ωρών πρακτικής άσκησης).

·        2.410€ αμοιβή για τους αποφοίτους ΑΕΙ-ΤΕΙ

·        2.240€ αμοιβή για τους αποφοίτους Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας,Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευση

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν:

Απόφοιτοι ΑΕΙ- ΤΕΙ ηλικίας από 18 μέχρι 24 ετών

1.    Κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ/ΤΕΙ ή ιδρύματος εξωτερικού αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ

2.    Να έχουν γεννηθεί από  1.1.1990 μϋχρι και 31.12.1996.

3.    Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ και να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης του  ΟΑΕΔ το  τελευταίο τετράμηνο.

4.      Να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα.

Απόφοιτοι υποχρεωτικής,δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας από 18 μέχρι 24 ετών

1.    Κάτοχοι απολυτηρίου Γυμνασίου , Λυκείου,ΙΕΚ ή άλλου ισοδύναμου τίτλου σπουδών

2.    Να έχουν γεννηθεί από  1.1.1990 μϋχρι και 31.12.1996.

3.    Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ και να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης του  ΟΑΕΔ το  τελευταίο τετράμηνο.

4.      Να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα

H αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται  από τους ανέργους ηλεκτρονικά το αργότερο έως και  20/9/2014 στην ιστοσελίδα http://youthguarantee.ypakp.gr  πληροφορίες δίνονται και στα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΔ, το Κ.Ε.Κ. ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ έχοντας ένα μεγάλο δίκτυο επιχειρήσεων και μεγάλη εμπειρία στη δια βίου εκπαίδευση εγγυάται την υλοποίηση προγραμμάτων με υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές και την συμβουλευτική υποστήριξη των ανέργων σε όλα τα στάδια της δράσης.

Η δράση υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων  Ενεργειών  του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) και χρηματοδοτείται μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ 2014-2020». 

 

ΚΕΚ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ




Λαγυνά Σουφλίου

2554061461(ώρες επικοινωνίας 10:00-16:00), Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">de@ath.forthnet.gr, www.dynamiki-ekpedeftiki.gr